Úvod    Blog    cena handmade výrobkov - čo všetko zahŕňa

cena handmade výrobkov - čo všetko zahŕňa

V tomto príspevku by som chcela zhrnúť všetko čo robím, aby sa moje šperky / bižutéria / výrobky dostali až k vám.

Nikto mi nepomáha, nemám žiadnu kolegynku, všetko si robím úplne sama. Je to moje hobby, moja záľuba, venujem sa tomu len vo svojom voľnom čase, a to už od roku 2013. Oficiálne mám na toto svoje hobby živnosť od januára 2015. Len pre info pre tých, ktorý o tom ešte nevedia.

Možno nie každý tuší, čo všetko sa skrýva za handmade "bižutériou", za výrobou handmade "šperkov". Neviem, ktoré pomenovanie na moje výrobky je to správne. :)


1. Vzdelávanie - naučiť sa techniku šitia, to sú hodiny párania, skúšania, prerábania a začínania odznova.
2. Kúpa vhodného materiálu. Na túto súpravu sú napríklad použité sklenené 4 mm koráliky, drobné kovové koráliky sú českého výrobcu Preciosa a komponenty sú z chirurgickej ocele. A samozrejme potrebujem vhodnú niť a ihlu na šitie. Je to materiál, ktorý kupujem v troch rôznych eshopoch na Slovensku alebo v ČR.
3. Čas strávený výrobou výrobku. Vyrobiť tento setík mi trvalo 5 hodín.
4. Fotenie výrobku, úprava fotografie, vloženie na sociálnu sieť, texty a popisy k fotkám (ďalší čas)
5. Komunikácia so zákazníkom - niekedy sú to hodiny, najmä ak ide o výrobok na mieru. Posielanie fotiek, prikladanie materiálov, odpovedanie na otázky. A nakoniec sa môže stať (čo sa aj stáva), že zákazníčka mi povie, že si výrobok vybrala u niekoho iného, napríklad u susedky, o ktorej nevedela, že sa tomu tiež venuje

 

Ako vidíte, výroba v malom má množstvo aspektov a zahŕňa mnohé činnosti. O všetky sa starám ja osobne.